Bahan:.
A)
1½ cawan kismis
1 cawan susu pekat manis
1 cawan gula hitam
200 gm coklat dicairkan
6 sudu makan tepung kastard
B)
4 biji telur ayam (dipukol hingga kembang)
1 cawan buah gajuh gajus
(dicincang halus)
C)
1 cawan gula kastor
6 biji telur ayam
1 Sudu teh esen vanila
2½ cawan tepung naik
sendiri
1 cawan susu manis
300 gm mentega.
Cara
Membuatnya:.
1. Gaulkan adunan A dalam acuan 8 inci dan
panaskan diatas api yang sederhana sambil dikacau hingga adunan tadi pekat dan
sebati. Ketepikan biar sejuk.
2. Setelah sejuk, sapukan acuan dengan
mentega, gaul bahan B dan masukkan (taburkan) ke dalam adunan A. Ketepikan
lagi.
3.Pukul mentega dengan gula hingga putih.
Masukkan telur satu persatu. Kemudian masukkan tepung dan susu dan digaul
sampai sebati.
4.
Selepas itu, ratakan adunan tadi di atas adunan A dan B. Bakar dalam oven
selama 45 minit atau sehingga masak.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan