Bahan :.
2 gelas mentega
2 gelas gula kastor
6 biji telur ayam
1 sudu makan esen vanila
5 gelas tepung naik sendiri
1½ gelas susu pekat manis
sedikit warna merah dan
hijau
Cara
membuatnya :.
1. Pukul mentega dengan gula hingga kembang,
Kemudian masukkan telur satu persatu dan digaul rata. Masukkan esen vanila.
2. Kemudian masukkan tepung gandum dan susu
manis sambil digaul hingga sebati. Bahagikan adunan kepada tiga bahagian. 1
bahagian warna merah, 1 bahagian warna hijau dan 1 bahagian warna asal.
3. Sediakan acuan (8 inci). Masukkan adunan
warna merah dan dibakar selama 15 – 20 minit. Kemudian masukkan warna asal dan
bakar lagi. Akhir sekali masukkan warna hijau dan bakar hingga masak.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan