Bahan :.
250 gm mentega
260 gm gula
6 biji telur ayam
230 gm tepung naik sendiri
400 gm tepung jagung
120 ml susu dutch lady ( ½
kotak)
Bahan
untuk krim :.
400 gm krim putar
1½ camca (senduk kecil)
serbuk koko
Cara membuatnya :.
1.Pukul mentega dengan gula hingga putih.
Masukkan telur berselang seli dengan tepung gandum dan tepung jagung.
2.Tuang susu Dutch Lady perlahan -lahan dan
kacau hingga sebati (gunakan acuan segi empat)
3.Setelah selesai, bakar pada suhu 180 ยบ
C selama 40 minit.
4. Gaulkan krim putar dengan serbuk koko
sampai rata.
5. Apabila kek masak biarkan sejuk. Setelah
sejuk, belah kek dari tepi, dan lapiskan dengan krim coklat ditengah kek dan
tutup balik. Hias dan sejukkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan