BAHAN – BAHAN
16 oz Mentega
10 Biji Telur (5 Biji Buang
Putihnya)
8 Gelas Tepung gandum
6 Gelas Gula Pasir (2 gelas untuk
gula hangus)
½ Kati Kismis hitam yang ditumbuk
Lumat
6 Sudu Teh Browning
3 Sudu Teh Bikarbonat
2 Sudu Teh
Vanila
1 Tin Susu
Manis
CARANYA
Pukul Mentega dengan 4 gelas gula Sampai Kembang,
Kemudian, Masukkan telur satu – persatu dan pukul lagi. Kemudian, masukkan tepung, kismis, broning dan bikarbonat. Masakkan gula
hingga kuning (petua untuk buat gula hangus, masakkan gula sehingga sedikit
perang kemudian campukan satu sudu makan minyak masak supaya gula tidak menjadi
keras apabila campur dengan adunan nanti). Kemudian tuangkan ke dalam adunan
tadi. Kacau rata – rata dan kukus sehingga masak selama 8 jam.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan