HALAMAN UTAMA

Isnin, 30 April 2018

KEK CHIFFON PANDAN


Bahan:.

1¾ cawan rata tepung gandum
½ cawan air
½ cawan minyak jagung
6 biji telur ayam (asingkan putihnya)
1 sudu teh baking powder (diayak bersama tepung gandum)
1 botol kecil pandan pasta
1 cawan gula pasir
1 sudu teh cream of tartar

Cara membuatnya:,

pukul putih telur hingga kembang. Masukkan gula dan cream of tartar, pukul lagi sehingga pekat. Bila sudah pekat, masukkan minyak jagung. Setelah itu masukkan tepung sedikit demi sedikit. Akhir sekali masukkan air dan pandan pasta. Gaul sampai sebati. Setelah siap, masukkan kedalam acuan chiffon (boleh pakai acuan biasa) dan dibakar sehingga masak.

Tiada ulasan:

Jadual Solat

Anda mungkin nak baca yang ni..