Tak nak cerita banyak, meh mama kongsikan resepi bingka cukup ringkas, senang & yang pastnya sedappp...
Bahan
2 sudu besar majerin
2 biji telur ayam
2 cawan tepung gandum
1 cawan air daun pandan (kalau takda daun pandan, bancuhkan kira 1 sudu makan pandan pasta)
3 cawan santan
1 cawan gula
secubit garam
Cara :
Campurkan semua bahan dan pukul sehingga sebati (blend lagi senang, masuk kan sekali je...). Leaps tu bakar kan dengan suhu api kecil selama 45 minit (ni kalau guna oven biasa yg tak de penyukat suhu tu..). Tapi jgn lupa panaskan oven sebelum bakar kek tau.. Selamat mencuba..
Sekadar perkongsian ilmu tentang amalan - amalan harian, petua, kekeluargaan, DIY (Pelbagai), resepi dan lain - lain lagi.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Jadual Solat
Anda mungkin nak baca yang ni..
-
Salam. Nak cerita sikitlah.. tadi waktu mama Google resepi kek kukus, mama terpandanglah buah - buahan eksotik bermusim di Sarawak.. aduh s...
-
Posted on: Feb 23, 2009 - 11:29 AM by anazabri Nabila memandu tenang. Shah Alam di waktu malam agak kurang sibuk. Waktu pu...
-
Kali ni mama nak share resepi biskut yang agak glamour di zaman 80an & 90an (terutama di Sarawak). Semoga perkongsian ini membawa manfa...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan